Use of city parks.
El Paso City Code § 13.24.170
in effect13.24.170 - Use of city parks.
A. Outdoor city parks are generally available for public use on a first come, first served basis except for areas that require entrance or other fees, or that have previously been issued permits granting priority or exclusive use.
B. No person shall use or occupy a facility or identifiable area when such use conflicts with the use by persons holding a permit.
C. Persons engaged in disruptive, destructive or hazardous conduct may be warned and asked to stop such conduct immediately by any department employee or official under Section 13.24.210. In circumstances where a patron's conduct is unlawful, or poses an imminent threat of injury or prevents the public enjoyment of the city park, department employees or officials under Section 13.24.210 may eject such persons by verbally demanding that the person leave the city park.
D. Persons may casually perform as artists or entertainers in a city park provided that they do not block sidewalks, roadways, or other recreational amenities, and they maintain a minimum one hundred feet of distance from existing park concessions or persons using a city park under a permit issued by the department. No amplified sound, or juggling of potentially hazardous materials or items is allowed. Any money exchanged must be on a "tips" basis only.
(Ord. No. 17845, § 1, 7-31-2012)
Source: City of El Paso, City Code and City Charter (Municode Library, library.municode.com)URL: https://library.municode.com/tx/el_paso/codes/code_of_ordinances?nodeId=TIT13STSIPUPL_CH13.24CIPAREAR_13.24.170USPAFetched: 10/28/2026
